سی و پنجمین سمینار علوم و فنون دبیرستان علامه حلی تهران


تا حالا شده که با خودتون فکر کنید انتقال اطلاعات به صورت بیسیم چگونه انجام میشود؟ حتماً اسم پهنای باند به گوشتون خورده! فرکانس چطور؟ حالا چگونه این مفاهیم با همدیگر ارتباط دارن؟ اگر مشتاق هستید کمی با این مفاهیم آشنا بشید و در انتها دستگاهی برای جلوگیری از ارسال اطلاعات بیسیم بسازیم و تست کنیم، حتماً در کارگاه Jammer شرکت کنید.


سینما، تئاتر، عکس و متن‌های داستانی و ناداستان‌ها پیوند عمیق و مشخّصی با زندگی ما خورده‌اند و دست کم یکی از این‌ها جزو اصلی‌ترین و جدّی‌ترین تفریحات امروزه‌ی ما به حساب می‌آیند. امّا آیا یک فیلم، یا یک تئاتر، یا یک پرفورمنس یا یک کتاب، یا یک عکس یا یک مقاله نمی‌تواند جنبه‌ی دیگری غیر از سرگرمی‌سازی داشته باشد؟ جواب به طور قطع این است که می‌تواند.
در رویداد تخصّصی علوم انسانی و هنر، با نام رویداد جیم، هدف آشنایی شما با مفهوم اجتماعی و انسانی به نام جنگ از 4 راه مختلف است. درباره‌ی جنگ چه می‌دانید؟ درباره‌ی جنگ چه نظری دارید؟ آیا می‌توانید داستانی با محوریّت و موضوع جنگ خلق کنید؟ آیا می‌توانید خود را در یک موقعیّت جنگی تصور کنید؟ دیدن یک تصویر جنگی چه جمله‌ای را برای شما تداعی می‌کند؟ آیا می‌توانید نقطه‌ی اوج برای یک فیلم با موضوع جنگ خلق کنید؟ آیا می‌توانید اصولی و درست به نقد یک مقاله درباره‌ی جنگ بپردازید؟ و پرسش‌هایی از این دست!
و البته یک اتّفاق ویژه هم داریم که تا روز رویداد از آن سخنی نخواهیم گفت! به امید دیدارتان!


 


چگونه بسیاری از کمیت‌های مختلف فیزیکی را به سادگیِ هرچه تمام و با صرف کمترین هزینه اندازه‌گیری کنیم؟
تکنیک ماره ابزاری ساده و در عین‌حال قدرتمند است که این مهم را فرآهم می سازد.
اگر علاقه‌مندید که در خانه و با وسایلی نسبتاً کم‌هزینه و ساده آزمایش‌هایی دقیق برای اندازه‌گیریِ
برپا کنید، ما در کارگاه تکنیک ماره منتظر شما دوست‌داران اندازه‌گیری در فیزیک هستیم!


پنتومینوها مهره های آشنایی هستند که که معماهای جذاب و خلاقانه ای با آنها طراحی می شود. حل این معماها رویدادی برای به چالش کشیدن قدرت ذهنی است. ولی آیا می توانید در کنار به کارگیری قوه تفکر خلاق، درآمدزایی کنید؟! هنر تولید ثروت و افزایش درآمد را با هوش و خلاقیت تلفیق کنید و استعدادهای خود را محک بزنید!


پلیمرها اجزاء جدایی ناپذیر زندگی امروز انسان‌ها هستند. لوله‌هایی که در تأسیسات ساختمان‌هایمان به کار رفته، فیلترهایی که در مراحل مختلف جداسازی یا تصفیه‌ی مواد صنعتی استفاده می‌شوند، پلاستیک‌هایی که در جای جای زندگیمان خود را نشان می‌دهند، همه زاده‌های دانش پلیمر هستند.
در این میان بعضی از پلیمرها هستند که در کنار ویژگی‌های مشترک دیگر پلیمرها، خوشمزه هم هستند! پلیمرهایی که از مواد بیولوژیک ساخته شده و در ترکیب با طعم‌دهنده‌های مختلف بخش‌هایی از تنقلات ما را تشکیل می‌دهند. در کارسوق پلیمرهای خوشمزه قصد داریم در مورد پلیمریزاسیون صحبت کنیم. اصول و مبانی شیمی پلیمر را مطرح کنیم و در نهایت بر سر ساخت یکی از خوشمزه‌ترین پلیمرهای دنیا رقابت کنیم: پاستیل!
کارسوق پلیمرهای خوشمزه رویدادی‌ست که طی آن پس از آموزش اصول پلیمرسازی و ویژگی‌های خاص پلیمرها، شرکت‌کنندگان طی رقابتی با استفاده از ژلاتین حلال بدون طعم اقدام به ساخت پاستیل‌های دست‌ساز می‌کنند. پس از پایان زمان مسابقه، نمونه‌ها براساس چک‌لیست از پیش تعیین‌شده داوری می‌شود و جوایز جذابی به برگزیدگان اهدا می‌شود.


اگر میخواهید دانش عملی زیست شناسی خود را به چالش بکشید ما شما را به شرکت در این هفت خان زیست شناسی دعوت میکنیم.


بینایی یکی از بزرگترین و قوی ترین حس های بشر است، هر انسانی تقریبا 70 درصد از اطلاعاتی که از محیط دریافت میکند، اطلاعات دیداری است. اما کامپیوتر ها از این حس برخوردار نیستند و به همین دلیل در خیلی از مواردی که نیازمند بینایی هستند، کامپیوتر ها نمیتوانند جایگزین انسان ها شوند. در این کارگاه میخواهیم با تمرکز بر تشخیص اعداد دست نویس از روی تصاویر، روش های مهم و قدرتمند را در مبحث بینایی ماشین مطالعه و آزمایش کنیم و در آخر با بحث کردن به دانش خود اضافه کنیم.